Rólam írták (19)

Nehéz könyv volt, sok minden megfogalmazódott bennem az olvasás közben/után. Először is az tetszett nagyon, hogy az Ön történetét nem valaki könnyen emészthető stílusú béríró írta meg, hanem Ön, saját maga. Ettől (is) hiteles, ettől (is) ijesztő. Nem kivételes történet, melyhez kivételes körülmények kellettek, ezért távol érzi magát az olvsó az egésztől. Nagyon is megérintett és ijesztően közelinek tűnt így, hitelesen. Ijesztőnek, mert elképesztő sok gyerek van, akinek a képességei tipikusan nem az iskolai környezetben tűnnek ki. Vagy akikre nem figyelnek otthon. Ijesztő, hogy ennyi elég is, hogy ilyen könnyű belecsúszni ebbe a spirálba szimplán akár kortárs nyomás hatására. Hogy ahogy többször írta, fogalma sem volt gyakorlatilag, hogy mit csinál, vagy amit csinál mik lesznek a következményei, csak ment a többiek után. Ijesztő, amit eddig is tudtam, de valahogy most méginkább hangsúlyos lett, hogy mekkora a szülő felelőssége. Ijesztő volt érezni/átélni a veszteséget, amit a figyelem hiánya okozhat! Végig éreztem a küzdelmet. Annak a küzdelmét, hogy nehéz leírni az egészet. Azt, hogy egyáltalán nem egyszerű tisztának maradni. Hogy ez napi küzdelmet is jelent(het). Eddig is tiszteltem és nagyon nagyra becsültem a feleségét is és Önt is, de most méginkább. Köszönöm, hogy elolvashattam!

ZS

A legjobb döntés volt, amit hozhattam. A kétségbeesett és a végletekig elkeseredett, az ivás miatt önmagamból kiábrándult, tanácstalan mivoltomból hihetetlen módon óriásit fordult az életem. Zénó fantasztikus éleslátásával és érzékenységével, felém irányuló maximális figyelmével, nagyon gyorsan, lényegre törő és radikális változást idézett elő bennem. Abbahagytam az ivást. Az alkoholtól megtört személyiséggel, szorongón és a saját sorsom felőli kilátástalansággal érkeztem hozzá. A felém irányuló bizalma, az órán "tanultak", a mindig elgondolkoztató útravalók, amik tovább dolgoztak bennem, az általa előidézett felismerések hamar visszaadták a reményt. És sikerült. A tisztánlátás, a saját gondolataim és érzéseim feletti visszanyert kontroll meghozta a viselkedésem feletti kontrollt is. A legeslegjobb, ami történhetett velem. Visszakaptam önmagamat. Örök hála érte..

A

Köszönöm az eddigi segitséget, a beszélgetéseket, ugy tunik sikerult mindent a helyére tennem. Nagyon köszönöm a munkad, megtalaltam a megfelelo mitivacios eszkozoket, amik itt voltak az orrom elott,csak kicsit ra kellett vilagitani. Köszi es tovabbi sok sikert neked.

Gabor

Alkoholproblémáim miatt voltam már több, ismert szakembernél de valahogy mindig azt éreztem, hogy nem értenek meg. Zénó első találkozásra teljesen más volt. Szimpatikus, hozzáértő! Más perspektívából közelítette meg a problémámat, ami újszerű volt és meglepő. Kizökkentett, nagyon sokat köszönhetek neki.

B.

A főnököm küldött el, tehát nem voltam egyáltalán motivált, de a második alkalmon megbeszéltük, hogy ha már itt vagyok keressek egy témát, ami valóban érdekel és foglalkozzunk azzal. Nagyon hálás vagyok. Sokkal többet kaptam, mint amit gondoltam előtte.

Erika

Gyors és hatékony. Őszintén szólva szkeptikus voltam de nem bántam meg

J.

Zénóból árad a nyugalom és a stabilitás, öröm volt vele dolgozni

Köszönöm. F.K.

Finom, észrevehetetlen mozdulatokkal addig keresi a függőn a fogást, amíg vissza nem billenti... vele, ellene, mellette, felette... Nem hagy el, piszkálgat, gyógyít! Zénó egy csoda!!! Köszönöm, hogy vagy és köszönöm, hogy vagyok!

M

Sikeres és ismert ember vagyok. Amit teszek, azt a maximum sebességgel és energiával teszem. Sajnos az alkohollal is így van ez. Nem tudok "kicsit inni". Amikor Zénóval megismerkedtem, őszintén szólva kételkedtem a terápia sikerességében de valahol a 3. alkalommal megváltozott a hozzáállásom. Elkezdtem maximális sebességgel a józanságomon dolgozni. Nagyon jól esett, hogy Zénó is volt hasonló helyzetben és értette amiről beszéltem. Nem egy idegennek beszéltem a legbelső dolgaimról, bár előzőleg sosem találkoztunk. Sok praktikus dolgot, megértést, tanácsot, kérdést kaptam, amely összességéből megtaláltam a megoldást. 4 hónapja nem fogyasztok alkoholt, sem drogot. Csak ajánlani tudom! Sorstársam: Vágj bele még ma!

XY

Sikeres cégvezető vagyok de néhány éve elkezdtem kokaint és alkoholt használni. Az utóbbi időben napi rendszerességgel, esténként és partikon. Ez a helyzet kezdett eluralkodni a magánéletemen a gyerekeimmel való kapcsolatomban is. Már reggel arra gondoltam, hogy a nap végén úgy fogok lazítani. Emlékszem, hogy hetekig nézegettem Zénó oldalát és elkezdtem megnyugtatni magam, hogy nincs szükségem ilyesmire. Valójában féltem, hogy elveszítem a "mankóm", amivel kiegyensúlyozott tudok maradni! Aztán kisebb balesetet szenvedtem és rá kellett jönnöm, hogy elég. Befejezem. Fontos volt a diszkréció és, hogy hiteles szakembert találjak. Zénó ilyen szakember. Megértettem önmagammal kapcsolatban sok mindent. A függő működésemet, a családi kapcsolataimat és a jutalmazó énemet. 34 napja tiszta vagyok, józan és kiegyensúlyozott. Ezt az elmúlt 4 év fényében nem gondoltam volna. Köszönöm!

B.

Lassan 50 éves vagyok és mindennapos szokásommá vált az alkohol. Volt feszültségcsökkentő, étvágygerjesztő, relaxáló stb. és sajnos hosszú távon a társammá is vált. Arra döbbentem rá, hogy nem akarok így élni. Ill., hogy tudok nélküle élni! Ezen az úton segített nagyon sokat Zénó. Minden kezdet nehéz de valamikor el kell kezdeni, bele kell vágni! Örülök, hogy így döntöttem.

Anita

Köszönöm! Olyan jó volt magával beszélgetni…

F. Cs.

3 év, 1 hónap és 1 nap óta nem kellett használnom semmit. Köszönöm Zénó!

Zsolt

Kétségtelen, hogy vannak életszakaszok, amelyek nehezebbek, és ha átmenetileg is, de segítségre szorulunk. Jó, hogy van olyan szakember, aki nem csak, hogy átélte de a segítségadásban is maximálisan igényes. Örülök, hogy megismerhettem!

Attila

Köszönöm neked a rengeteg segítséget!!!

Ágnes

Nagyon sokat vacilláltam, mire végül elmentem Önhöz! Egyáltalán nem bántam meg, sőt! Mindenkinek szívből ajánlom, akinek függőségi vagy egyéb problémái vannak. Nagyon szép, igényes helyen, maximális diszkrécióval. Igazi profi! :)

Andrea

Kedves Zénó! Nagyon köszönöm a rám figyelést, a kijózanító szavait!

Ferenc

Amikor Zénó megkért, hogy írjak néhány sor ajánlást, egyszerűnek tűnt a dolog. Most viszont azon gondolkozom, hogy mi is történt, hogy az életem jobb lett? Nehezen tudom megragadni, de emlékszem a beszélgetésekre és a kérdéseire, amelyeken napokig, hetekig gondolkoztam. A beszélgetések ráébresztettek arra, hogy hogyan tudok változtatni. Megkaptam az erőt és az eszközöket ehhez és én vittem véghez. Hosszú évek után végre szabad vagyok! Köszönöm!

Judi

Köszönöm Zénó a diszkrét és korrekt segítséget. Nagyon sokat segített abban, hogy megértsem önmagamat és képes legyek változtatni a mindennapi rossz rutinon. Zénó nyugodt, tapasztalt, profi szakember! Átélte, tanulta, műveli! Örülök, hogy megtaláltam.

egy felsővezető
orsolics zeno
 

Flash-Back
Visszatértem a függőségből

 

Kiadta: Harmat Kiadó 2018.
Szerkesztette: Szigeti László

Könyvbemutató: 2018. Június 4.-10. Ünnepi Könyvhét Bp. V. kerület Vörösmarty Tér

 

Beleolvasok